sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Suomalaista ruokaa suomalaisille suolille

Sain luettavakseni Airi Rekilä-Aaltosen kirjan "Syö itsesi suomalaiseksi". Kirjassa ravintokouluttaja Airi Rekilä kertoo yli 30 vuoden kokemuksella, miksi lähiruokaa kannattaa syödä myös terveydellisistä syistä. Elimistö osaa hyödyntää parhaimmin ravinnon, jonka se geeniperimänsä perusteella tunnistaa - eli omassa maaperässä kasvaneita ruoka-aineita, mahdollisimman läheltä luontoa ja vuodenaikojen tuotteita.
Mahtava kirja, lukekaa ihmeessä jos löydätte. Kustantaja on Perinnepirtti Oy - Hirvensalmella sijaitsevassa Perinnepirtissä Airi pitää myös puhdistusviikkojaan, joissa keskitytään parantamaan luonnonmukaisella ruokavaliolla etenkin suoliston hyvinvointia. Olen päättänyt mennä Airin "kurssille" viimeistään ensi kesänä, vatsani suorastaan vaatii sitä.
Hämmästyin, miten samanlaisia asioita Airin kirjassa ja Life Detox-kehonpuhdistuksen ohjeissa käsitellään. Tähtääväthän ne samoihin asioihinkin - aineenvaihdunnan elvyttämiseen ja suoliston hyvään toimintaan.
Kirja on täynnä käteviä käytännön vinkkejä - pienin askelin kohti parempaa oloa. Esimerkiksi nämä: suurin osa nesteestä kannattaa juoda ennen klo 13, jolloin elimistön puhdistusprosessi on käynnissä. Iltajuomista on syytä välttää.
Puolukat ja karpalot ovat terveysmarjoja - muutama lusikallinen päivässä niin vatsa kiittää!
Vatsan ja lantionseudun hapensaannille on hyväksi kun kuivaharjaa kevyesti tai sivelee käsin vatsanseutua, pyörittävin liikkein myötäpäivään illoin ja aamuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko jakaa kokemuksesi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä?
Olet myös tervetullut kysymään lisää asiasta.
Blogin pitäjä lyhentää tekstejä tarvittaessa tai jättää halutessaan kommentin kokonaan julkaisematta.